Op donderdag 22 november, behaalde GEOBLAUW de 2e prijs ecozwembad (categorie Living-Pool) op het jaarlijkse BIOTOP-seminar in Wenen.

Een internationale jury van architecten en pers koos uit tientallen inzendingen 4 genomineerden. Deze mochten in Wenen hun project presenteren voor zwemvijverbouwers vanuit heel Europa. De negentig aanwezigen verkozen ons project als 2e beste.

Het project werd volledig door GEOBLAUW ontworpen en uitgevoerd. Er werd gekozen voor materialen die in het hele tuinontwerp regelmatig terugkomen, verder hebben we met aansluitende beplanting de impact van het zwembad in het gehele tuinperceel verkleind. Dit ecozwembad met een blauw antracietkleurige FPO folie is voorzien van een solar lammellendeck. De warmtepomp mag het water verwarmen tot 28°C. Er is geopteerd voor een smalle afboording met oude kleiklinkers. Een hardhouten terras en een strandbank in blauwe hardsteen maken het plaatje compleet. Puur zwemplezier verzekerd!

Bewonder via deze link het gehele project!

EXTRA: Op dezelfde wedstrijd wonnen we in 2017 de eerste prijs voor een renovatie van een chloorzwembad naar een ecozwembad. In 2015 wonnen we de persprijs als mooiste project uit alle inzendingen.