MAAR WAT IS NU EEN ECOZWEMBAD?

Als u het water van uw zwembad een tijdje helder en proper wilt houden, moet het regelmatig gefilterd en gedesinfecteerd worden. Vaak gebeurt de filtering met een zand- of glasfilterinstallatie en het desinfecteren met chloor. Chloor is echter niet zo goed voor het milieu en voor onze gezondheid door de chloordampen en het gevaar voor huidirritaties. Gelukkig bestaan er nu ook een aantal andere ontsmettingsmogelijkheden, die minder of geen chloor bevatten.

Maar helemaal natuurlijk zijn ze niet. Als we aan natuurlijk zwemmen denken, dan denken we al snel aan de zee, een meer of een zwemvijver. In uw eigen tuin is een zwemvijver de ideale manier om in een natuurlijke omgeving te zwemmen. De zwemvijver is een aangelegde vijver, die gescheiden is van de ondergrond door een (semi-) verharde laag en een waterafdichting. Het water wordt mechanisch gefilterd via de skimmer en gezuiverd door planten, en kan verwarmd worden tot 28°C. Om uw zwemwater helder en proper te houden heeft u een plantenzone nodig met dezelfde oppervlakte als uw vijver. Op die manier geniet u van natuurlijk zwemwater en hoeft u geen chemische onderhoudsproducten te gebruiken.

Wenst u toch graag een traditioneel zwembad, maar wilt u geen chemische producten gebruiken? Of droomt u van een zwemvijver, maar heeft u niet voldoende plaats voor een grote plantenzuiveringszone? Of wilt u lekker warm zwemwater tot 28°C? Dan hebben wij de gulden middenweg!

We combineren het beste van het zwembad en de zwemvijver in het ECOZWEMBAD!

Bij een ecozwembad verfijnen we het filtratiesysteem van de klassieke zwemvijver. De lavafilter maakt plaats voor een mineraalfilter, ook met planten, maar aangevuld met kiezel in verschillende fracties. De doorstroomsnelheid is zeer langzaam zodat het bacteriologisch systeem niet verstoord wordt en optimaal kan werken. Een fosfaatfilter met up-flowsysteem zorgt dat de minerale huishouding van het water optimaal blijft. Door het wegwerken van fosfaten en nitraten zorgen we ervoor dat algengroei geen kans krijgt. Het resultaat is een glashelder zwembad zonder toevoeging van chemische producten. De pH-waarde houden we eenvoudig onder controle door CO² houdende bodemlucht toe te voegen aan het zwemwater. Dit zwemwater kunt u probleemloos verwarmen tot 28°C.

Dit kan zowel voor een kuip-zwembad (Monoblock), als voor een bouwkundig zwembad. Voor de kleur, de vorm, de afdekking, de verwarming en de verlichting van het ecozwembad, zijn er tal van mogelijkheden. Wij tekenen voor u een zwembadontwerp dat past in uw tuin. Is er een bouwvergunning nodig? Geen probleem, ook deze zorg nemen wij op ons.

Wilt u nog meer weten? Contacteer ons dan zeker om dit ecozwembad te komen bekijken in onze demotuin in Rumst, of maak een afspraak en wij komen vrijblijvend bij u langsom de mogelijkheden te bespreken.

CONTACT