MAAR WAT IS NU EEN ECOZWEMBAD?

 

Iedereen kent een zwembad, een grote blauwe kuip met water in. Als je dit water een tijdje helder en proper wil houden, moet dit gefilterd en gedesinfecteerd worden. Vaak gebeurd dit met een zand/glasfilter installatie voor de filtering en chloor voor de desinfectie. Chloor is echter niet zo goed voor ons (chloordampen en huidirritaties) en ook niet voor het milieu. Nu zijn er ook een aantal andere desinfectiemogelijkheden die minder of geen chloor bevatten.

Maar helemaal natuurlijk zijn ze niet…

Als we aan natuurlijk zwemmen gaan denken, dan denken we al snel aan de zee, een meer of een zwemvijver. Als je dit in je eigen tuin wil doen, dan kunnen we de zee en het meer al schrappen.

De Zwemvijver: een aangelegde vijver, die gescheiden is van de ondergrond, door een (semi-) verharde laag en een waterafdichting. Het water wordt mechanisch gefilterd via de skimmer en gedesinfecteerd of gezuiverd door planten. Om je zwemwater mooi zuiver te houden heb je een plantenzone nodig met dezelfde oppervlakte als je vijver.

Dan heb je natuurlijk zwemwater en geen kosten aan chemische onderhoudsproducten. Qua temperatuur van het water kan je verwarmen tot 25°C

Maar stel, je wil heel graag een gewoon zwembad maar geen chemische desinfectie. Of een zwemvijver maar je hebt geen plek genoeg voor een grote plantenzuiveringszone. Of je wilt lekker warm zwemwater tot 28°C.

Dan hebben wij de gulden middenweg!

 

We combineren het beste van het zwembad en de zwemvijver in het ECOZWEMBAD!

Bij een ecozwembad verfijnen we het filtratiesysteem van de klassieke zwemvijver. De lavafilter ruimt plaats voor een mineraalfilter, ook met planten maar aangevuld met kiezel in verschillende fracties. De doorstroomsnelheid is zeer langzaam zodoende het bacteriologisch systeem niet verstoord wordt en optimaal kan werken. Een fosfaatfilter met upflowsysteem zorgt dat de minerale huishouding van het water optimaal blijft. Door het wegwerken van fosfaten en nitraten zorgen we ervoor dat algengroei geen kans krijgt. Resultaat is een glashelder zwembad zonder toevoeging van chemische producten. De ph houden we eenvoudig onder controle door toevoeging van CO2 houdende bodemlucht toe te voegen aan het zwemwater. Dit zwemwater kan je probleemloos verwarmen tot 28°C.

Dit kan zowel voor een kuip-zwembad (monoblock), als voor een bouwkundig zwembad. In kleur, vorm, afdekking, verwarming en verlichting van het ecozwembad, zijn er tal van mogelijkheden.

Wij tekenen voor u een zwembadontwerp die past in uw tuin. Is er een bouwvergunning nodig, geen probleem ook deze zorg nemen wij op ons.

Wil je nog meer weten? Contacteer ons dan zeker om dit ECOzwembad live te komen bekijken in onze demotuin te Rumst. Of wij komen vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

CONTACT