Het ECOZWEMBAD!

Als u het water van uw zwembad een tijdje helder en proper wilt houden, moet het regelmatig gefilterd en gedesinfecteerd worden. Vaak gebeurt de filtering met een zand- of glasfilterinstallatie. Het desinfecteren met chloor of andere chemische producten zoals zout of koper electrolyse,… Deze chemische zuiveringsinstallaties zijn echter niet goed voor mens en het milieu. Voor onze gezondheid door o.a. de chloordampen of het gevaar voor huidirritaties. Gelukkig bestaan er nu ook een aantal andere mogelijkheden, die minder (hybride zwembaden) of nog beter helemaal geen chemische toevoegingen bevatten (Ecozwembaden)

Als we aan natuurlijk zwemmen denken, dan denken we al snel aan de zee, een meer of een zwemvijver. In uw eigen tuin is een zwemvijver de ideale manier om in een natuurlijke omgeving te zwemmen. De zwemvijver is een aangelegde vijver, die gescheiden is van de ondergrond door een (semi-) verharde laag en een waterafdichting. Het water wordt mechanisch gefilterd via de skimmer en gezuiverd door planten, en kan moeilijk verwarmd worden. Om uw zwemwater helder en proper te houden heeft u een plantenzone nodig met dezelfde oppervlakte als uw vijver. Het onderhoud van filter en planten is dan zeer belangrijk. Op die manier geniet u van natuurlijk zwemwater en hoeft u geen chemische onderhoudsproducten te gebruiken.

Wenst u toch graag een traditioneel zwembad, maar wilt u geen chemische producten gebruiken? Of droomt u van een zwemvijver, maar heeft u niet voldoende plaats voor een grote plantenzuiveringszone? Of wilt u lekker warm zwemwater tot 28°C? Lees verder ! Dan hebben wij de gulden middenweg!

Wat is nu een ecozwembad?, Wat is nu een ecozwembad?

Puur Zwemplezier!

Een ecozwembad is de combinatie van 2 werelden. Bij een ecozwembad verfijnen we het filtratiesysteem van de klassieke zwemvijver. De lavafilter maakt plaats voor een mineraalfilter, ook met planten, maar aangevuld met kiezel in verschillende fracties. Maar het kan nog een stapje verder, door onze verfijnde compactfilter is het zelfs mogelijk zonder de planten mineraalfilter.

De doorstroomsnelheid is zeer langzaam zodat het bacteriologisch systeem niet verstoord wordt en optimaal kan werken. Een fosfaatfilter met up-flowsysteem zorgt dat de minerale huishouding van het water optimaal blijft. Door het wegwerken van hoofdzakelijk de fosfaten zorgen we ervoor dat algengroei nauwelijks kans krijgt. Het resultaat is een glashelder zwembad zonder toevoeging van chemische producten. De pH-waarde houden we eenvoudig onder controle door CO² houdende bodemlucht toe te voegen aan het zwemwater. Dit zwemwater kunt u probleemloos verwarmen tot 28°C. Al onze ecozwembaden krijgen een helder water garantie. Zo verzekeren wij puur zwemplezier.

De filtertechnieken zijn niet nieuw. Reeds ruim 30 jaar geleden werden ze ontwikkeld door onze Oostenrijkse partner BIOTOP. Door de jaren heen verfijnd en verbeterd.

Het ecozwembad is dé duurzame oplossing voor de toekomst. Het samenbrengen van de juiste onderdelen en technieken zorgt voor een levenslang zwemplezier.

Dit kan zowel voor een kuipzwembad (Monoblock), als voor een bouwkundig zwembad. Voor de kleur, de vorm, de afdekking, de verwarming en de verlichting van het ecozwembad, zijn er tal van mogelijkheden. Voor ons is elk zwembad uniek. Na akkoord tekenen wij voor u een zwembadontwerp dat past in uw tuin. Is er een bouwvergunning nodig? Geen probleem, ook deze zorg ontnemen wij u.

Wenst u ook vakantie in uw eigen tuin?

Geïnteresseerd in een ecozwembad of zwemvijver? Contacteer ons! We begeleiden u zo goed mogelijk doorheen het volledige traject. Na afspraak kan u een kijkje nemen in onze demotuin met ECOzwembad en zwemvijver te Rumst, vervolgens ontvangt u een gepaste offerte.