PURE WATER

GEONET is erkend dealer van Starline Zwembaden, dit zijn hoogwaardige monoblockzwembaden (prefab zwembaden). Starline koos tot voor kort steeds standaard voor een chemische desinfectie bij hun zwembaden. GEOBLAUW biedt daarnaast als alternatief de natuurlijke zuivering aan. Het is de perfecte combinatie in onze ecozwembaden. Een “ECO-Starline zwembad” is dus prima mogelijk én 100% natuurlijk gezuiverd.

Maar sinds kort kunnen we met Starline nog een 3de manier van desinfectie aanbieden. Een hybride oplossing: PURE WATER – dit is geen natuurlijke oplossing maar vraagt veel minder chemie dan een klassiek chloorzwembad. Het water dat na deze behandeling weer in het zwembad terecht komt is vergelijkbaar met leidingwater. De norm van chloor is nooit hoger dan toegelaten in leidingwater. Dus heel wat gezonder en milieuvriendelijker dan de echte chloorzuivering. Het is een vorm van een Hybride zwembad systeem.

 

HET ZUIVERINGSPROCES

PURE WATER desinfecteert uw water via de membraam-electrolyse techniek. Het grote voordeel van deze techniek ten opzichte van de andere electrolyse systemen is dat de electrolyse plaatsvindt in de filterunit zelf. De reststoffen van het electrolyseproces worden in het apparaat gescheiden en komen niet in het zwembad terecht.

Het electrolyseproces maakt alleen gebruik van ongevaarlijk regenereer zout en biedt voordelen ten opzichte van andere chemische chlooroplossingen. Het zout wordt niet aan het zwemwater toegevoegd, dat verhoogt de zwemwaterkwaliteit een heel stuk, maar ook leidingen en dichtingen kunnen niet geërodeerd worden door het zout. Heel de zuivering gebeurt in een aparte unit. De PURE WATER unit produceert alleen desinfecterend gas wanneer dit nodig is, hierdoor ontstaat er geen gasoverschot in het systeem, wat bijdraagt aan de algehele veiligheid van uw installatie. Het gas wordt door een venturi gemixt met het zwemwater, het resultaat is puur zwemplezier. Aan de ene zijde van de Starline PURE WATER container bevindt zich 85 kg zout, aan de andere zijde van de container is een electrolyse cel onder water geplaatst.  

Dit systeem werkt volledig geautomatiseert en is beschikbaar voor elk nieuw zwembad. Maar het kan ook perfect aan een bestaande chloorinstallatie aanpast worden. Indien u verdere vragen heeft over Pure Water? Aarzel niet om ons te contacteren

” ZO ZUIVER ALS LEIDINGWATER “
Starline Pure water zwemmen in zuiver water, Starline Pure Water