Met het Sundisc solar systeem met zonnecollectoren kan u op een duurzame manier het zwemseizoen van uw zwembad of zwemvijver gaan verlengen.

 

Een topproduct onder de zonnecollectoren

Elke collector is voorzien van een sferisch gevormde kap met een perfect doorberekende hellingshoek, zodat iedere zonnestraal wordt benut ongeacht haar invalshoek. Bevestiging op een hellend oppervlak, richting het Zuiden, is dan ook niet nodig. De overkappende ‘disc’ is aan de bovenzijde bekleed met een speciale buis. Vervaardigd uit een hoogwaardige recyclebare kunststof. Het opgevangen licht wordt direct in warmte omgezet en vastgehouden. Warmte die, door de isolerende werking van de dubbelwandige kap en de gelijkmatige flowverdeling in het buizensysteem niet verloren gaat. Maar met behulp van een door het besturingssysteem geactiveerde pomp, snel wordt doorgegeven aan het zwemwater. Deze treedt in werking, zodra er een temperatuurverschil ontstaat tussen het zwemwater en het water in de collectoren. De watertemperatuur kan hierdoor in het voorjaar met 3 graden Celsius per dag stijgen. En over het gehele zwemseizoen genomen, is het bad gemiddeld zelfs 5 tot 7 graden Celsius warmer ten opzichte van een onverwarmd zwembad. In het najaar zorgen de collectoren ervoor dat het zwembadwater nog lange tijd op temperatuur blijft.

   
Het aantal benodigde zonnecollectoren is afhankelijk van een aantal factoren; zoals de oppervlakte van het te verwarmen zwembad, de locatie en het wel of niet afdekken van het zwembad buiten de gebruiksmomenten. Met een dekkingspercentage van +/- 30% van het totale zwembadoppervlak aan collectoren, kunt u de duur van uw zwemseizoen verdubbelen. Met het SunDisc Solar System gebruikt u pure zonnewarmte om uw zwembad of zwemvijver te verwarmen. U geniet op de meest efficiënte wijze van de zon!

  • Recyclebare materialen
  • Vorstbestendig
  • Stormproof
  • Goed bestand tegen de UV straling
  • Goed bestand tegen eventuele chemicaliën in het zwemwater
  • Minder gebruik van vervuilende energiebronnen

Bent u geïntersseerd in de Sundisc zonnecollectoren? Neem zeker even contact op, dan kijken we wat we voor u kunnen doen.

     
CONTACT