Wat is een hybride zwembad?

Een hybride zuivering is de minst milieuvriendelijke keuze van onze natuurlijke GEOBLAUW-zwembaden, maar blijft aanzienlijk gezonder en milieuvriendelijker dan een echte klassieke chloor- en zoutzuivering of zuivering met elke andere chemische toevoegingen. Hoewel er bij de hybride zuivering toch een tikkeltje chemie aan te pas komt, is de norm van chloor nooit hoger dan maximaal toegelaten in leidingwater.

Resultaat? Kristalhelder, zuiver en geurloos water met een minimum aan chloor.

Dus heel wat gezonder en milieuvriendelijker dan de echte chloorzuivering. Ook het onderhoud wordt aanzienlijk beperkt. Uw zwemwater wordt gedesinfecteerd via de membraam-electrolyse techniek al vanaf het moment dat dit door de leidingen stroomt, uw water is dus al gedesinfecteerd zodra het opnieuw in uw zwembad terecht komt. Het grote voordeel van deze techniek ten opzichte van de andere electrolyse systemen is dat de electrolyse plaatsvindt in de filterunit zelf. Er zit geen zout in het water noch oxidaties van koper en andere negatieve elementen. De reststoffen van het electrolyseproces worden in het apparaat gescheiden en komen niet in het zwembad terecht.

Wat overblijft is puur zwemplezier. Zacht en helder water. Geen rode ogen, geuren of ander onaangename zaken. We plaatsen deze systemen meermaals als vervangeing van een klassiek systeem, en zeker bij mensen die last hebben van huidgevoeligheden bij de klassieke chemische zwembaden. Dit systeem werkt volledig geautomatiseerd en is beschikbaar voor elk nieuw zwembad.

Lees hier meer over het hybride zwembad.

We maken hier voor u even de vergelijking tussen de verschillende soorten zwembadzuiveringen:

Chloor zwembad vs Hybride zwembad vs Ecozwembad

Klassiek chloor zwembad Hybride zwembad Ecozwembad
Chemische zuivering Niet 100% natuurlijk 100% natuurlijk
Volledig geautomatiseerd Volledig geautomatiseerd Werkt zelf bedruipend
Chloor in het zwemwater Zeer lage chloorwaarden in het zwemwater (niet meer dan max. hoeveelheid in leidingwater), geen zout in het zwemwater Geen chemicaliën in het zwemwater – biologische filtratie
Blijvend schadelijke residuen in zwemwater Geen schadelijke residuen in zwemwater Geen schadelijke residuen in zwemwater
Oog-huidirritatie mogelijk Geen oog-huidirritatie Geen oog-huidirritatie
Technische filterzones nodig Technische filterzones nodig Plantenfilterzones of compact filter
Technische ruimte nodig Technische ruimte nodig Geen technische ruimte nodig
Heel beperkt onderhoud Heel beperkt onderhoud Beperkt onderhoud
Ombouw van conventioneel zwembad mogelijk Ombouw van conventioneel zwembad mogelijk
Verwarmen tot 30°C Verwarmen tot 30°C Verwarmen tot max 28°C

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij GEOBLAUW?
Aarzel dan niet ons te contacteren, we helpen u graag verder met uw zwemdroom.