CO2 Neutraal zwembad

In een tijdperk waar duurzaamheid en milieubewustzijn van essentieel belang zijn, presenteren wij met trots ons innovatieve zwemvijverconcept: het CO2-neutrale zwembad.

Traditionele betonnen zwembaden vermijden

Dit zwembad biedt een baanbrekende keuze op de markt voor iedereen die op zoek is naar een groenere en verantwoordere manier om thuis te zwemmen. Het idee voor het CO2-neutrale zwembad is ontstaan vanuit de groeiende wens om de traditionele betonnen zwembaden te vermijden. Als duurzaam alternatief hebben we ervoor gekozen om de zwemvijver volledig te vervaardigen uit Europees hout, waarmee we een CO2-neutrale oplossing met een natuurlijke uitstraling realiseren.

Biodiversiteit

Om de CO2-uitstoot verder te verminderen, maken we gebruik van duurzame en stabiele materialen zoals EPDM of TPO voor de waterdichting en energie-efficiënte filterpompen om het elektriciteitsverbruik tot een minimum te beperken. Dankzij de natuurlijke vormgeving draagt deze zwemvijver bij aan het vergroten van de biodiversiteit en de natuurlijke aantrekkingskracht voor o.a. libellen, salamanders en diverse soorten kikkers in de aangrenzende plantenzones. Bovendien wordt al het water hergebruikt, zonder enige verspilling of aansluiting op het riool of oppervlaktewater.

De variatie aan planten voegt een waardevol element toe aan elke tuin, terwijl het CO2-neutrale zwembad een tastbare bijdrage levert aan innovatie en ecologisch bewustzijn. Het biedt hoop voor een groenere en meer duurzame toekomst voor zwemliefhebbers, bovendien geheel zonder gebruik van chemicaliën. De waterzuivering is biologisch opgebouwd met unieke filtersubstraten die een glasheldere waterkwaliteit nastreeft.

 

Dit project bewijst dat echt zwemplezier en verantwoord genieten van de natuur hand in hand kunnen gaan. Voor uitgebreidere informatie over dit project kunt u hier terecht.

Heeft u vragen of wilt u een rondleiding in onze demotuin met dit zwembad, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor u klaar.